Ontdek, ervaar.. beleef.

Welkom bij de peutergroep Wiedewei Evertsenstraat

Wiedewei is de groene kinderopvang van Kibeo. Je peuter wordt hier uitgedaagd om zo veel mogelijk te leren over de natuur. Met spelletjes, proefjes en door zelf op ontdekking te gaan. Natuurlijk gaan we zo veel mogelijk naar buiten. We hebben een fantastisch speelplein wat we delen met de school. Er is genoeg te beleven en te ontdekken! En Puk, het VVE-vriendje van de kinderen, speelt natuurlijk gezellig mee!

Lekker spelen De peuters dagen we uit om te spelen en te ontdekken. Dat kan in de verschillende speelhoeken. Ook hebben we veel spullen om mee te knutselen, dat is altijd een groot succes bij de kinderen. Het allerliefst gaan we met zijn allen buitenspelen! Verstoppertje spelen, moddersoep maken of met de fietsjes in de weer. En als het regent? Geen probleem! Dan doen we gewoon onze regenjas en laarsjes aan.

Voor- en vroegschoolse educatie VVE

Vanaf maart 2017 zijn wij een VVE locatie.                                                                                                  Wanneer je peuter naar onze opvang komt, maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje; Puk. Puk is een pop die hoort bij de programma’s van VVE. Puk maakt allerlei herkenbare, gewone, leuke en ook spannende dingen mee. Puk leert je kindje spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden. Zo leert je kindje over begrippen als ‘groot’ en ‘klein’ in het Puk-Thema ‘Reuzen en Kabouters’. Je kindje zingt liedjes waarin hij of zij leert tellen. Ook leert je kindje hoe je vriendjes moet maken. Op deze manier is er naast de dagelijkse activiteiten op een speelse manier aandacht voor taal, en de sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling van je kindje.

Praktisch

Onderwijs en opvang onder één dak, dat is handig voor u en vertrouwd voor uw kind. We houden rekening met de thema’s van de onderbouw, zodat we goed op elkaar aansluiten. Dit maakt de overgang naar de basisschool een stukje makkelijker. Daarnaast hebben de medewerkers veel contact met de onderbouw docenten en gaan ze bij elkaar op visite en doen mee met sommige activiteiten. Onze vaste medewerkers zijn: Ada van der Wel en Deborah Sprong.

De peutergroep is op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend geopend van 8.30-12.00 en kent ook een verlengde opvang tot 14.00 uur.

Rondleiding

Nieuwsgierig naar onze Peutergroep? Stap gerust eens binnen, we geven u en uw kind graag een rondleiding.

Locatie Wiedewei Evertsenstraat

email: wiedeweievertsenstraat@kibeo.nl